loading...

Savjeti

Kako se promovisati?

Mnogi se prodavci pitaju imamo li savjete kako postići uspjeh na Tedenet-u, a mi to sigurno imamo! Preporučujemo vam da pročitate i slijedite sve korisne savjete u nastavku kako biste povećali šanse za uspješnu prodaju i predstavljanje na internetu.

Najbolje prakse prodavaca

Savjet br. 1 - Postavite kvalitetne fotografije svojih proizvoda i usluga

Izuzetno je važno da fotografija kojom predstavljate svoje proizvode i usluge kupcima bude što kvalitetnije.
Odvojite vrijeme za fotografisanje vaših proizvoda i usluga!

Savjet br. 2 - Napišite detaljan opis vaših proizvoda i usluga, vaše kontakte

Kupce ne zanima samo fotografija vaših proizvoda i usluga, nego ga interesuju i sve informacije o proizvodu i usluzi.
Stoga vam preporučujemo da napišete detaljan opis vaših proizvoda i usluga.
Dobrodošli ste da sve podatke unesete u kontakt informacije radi što bolje komunikacije sa kupcima.

Savjet br. 3 - Redovno ažurirajte svoj profil

Vodite računa da su tu svi vaši proizvodi i usluge, da im je ažurna cijana, da li imate na stanju, da li je na akciji, da su kontakt informacije tačne i dostupne.
Obavjestite svoje kupce putem objava o najnovijim informacijama.

Kako da vas kupci pronađu

Osjećate li se izgubljeno u sajber prostoru?
Upotrijebite ključne riječi, optimizujte SEO i kreirajte prilagođeni URL kako biste poboljšali svoju sposobnost pronalaženja putem pretraživača i na Tedenet.com.

Koristite ključne riječi

Poboljšajte mogućnost pretraživanja na Tedenet.com dodavanjem relevantnih ključnih riječi i detaljnog opisa svakog proizvoda i usluge na stranici s detaljima proizvoda i usluge.

Uz opis vašeg proizvoda i usluge, ključne riječi pomažu kupcima da pronađu proizvode i usluge koji su relevantni za njihovo pretraživanje.
To se postiže podudaranjem pojmova za pretraživanje kupaca s ključnim riječima koje je unijeo prodavac. Iz tog razloga tražimo da unesete najmanje 5 ključnih riječi - premda vas savjetujemo da koristite i više.
Uspješne ključne riječi opisuju elemente i sve vezano za proizvod i uslugu.

Poboljšajte SEO i pretraživanje

Osim što pomažu vašem radu da se pronađe na Tedenet.com, ključne riječi također poboljšavaju vašu vidljivost na pretraživačima poput Googlea i Binga. Evo 5 savjeta za maksimiziranje SEO-a.

Savjet br. 1 - Prvo upotrijebite najjače ključne riječi

I u ključnim riječima i u poljima opisa proizvoda i usluge vodite se najjačim ključnim riječima. Prilikom vraćanja rezultata pretraživanja, Google obraća veću pažnju na prvih nekoliko riječi u naslovu i opisu vaših proizvoda i usluga - pa neka se te riječi broje. Niste sigurni koje su vaše najjače ključne riječi?

Primjer
  • Ako imate veliku prodavnicu obuće, možete odabrati ključnu riječ sa širokim značenjem kao što je "obuća". Tako se vaš proizvod može prikazati korisniku koji pretražuje različitu obuću ili posjećuje web-lokacije o modi.
  • Ako ste vlasnik prodavnice obuće, gdje imate i sportsku obuću i cipele. Vodite računa o ključnim riječima kao što su "sportska obuća" i "sportske patike". Ili za cipele koristite ključne riječi kao što su "večernje cipele" i "svečane cipele".
Tako bi mogući korisnici mogli vidjeti vaš proizvod za večernje cipele kad pretražuju "večernje cipele" – ne kad pretražuju frazu "sportska obuća".
Savjet br. 2 - Maksimalno dodajte opis proizvoda i usluge i ključne riječi

Dopuštamo da dodaju više ključnih riječi u opisu za svaki proizvod i uslugu - iskoristite ovaj prostor da biste uključili snažne, relevantne formulacije o svom proizvodu ili uslugi. Također možete koristiti složene ključne riječi (dvije ili više riječi spojene zajedno, poput "biciklo za djecu") kako biste povećali broj ključnih riječi koje možete uključiti. Obavezno uključite samo ključne riječi koje tačno i iskreno opisuju vaš proizvod ili uslugu; punjenje ključnih riječi zapravo može naštetiti vašem SEO-u.

Savjet br. 3 - Razdvojte ključne riječi i opise proizvoda i usluga

Ne koristite isti opis proizvoda i usluge i skup ključnih riječi za sva vaše proizvode i usluge na vašem web shopu. Ovo cilja samo jednu vrstu kupca i ograničava vašu vidljivost tokom ostalih pretraživanja.

Savjet br. 4 - Pravilno unestite kategorije vaših proizvoda i usluga

Mnogi kupci na Tedenet.com, traže proizvode i usluge pregledavajući stranice stranica s kategorijama i koristeći filtre poput: Kuća i bašta, Odjeća, Haljine. Zamislite gdje bi kupac logično tražili proizvod ili uslugu slično vašem i pobrinite se da to kategorizujte na pravi način. Ako su vaši proizvodi i usluge pravilno kategorisani, vjerojatnije je da će upoznati pravog kupca.

Savjet br. 5 - Kreirajte prilagođeni URL

Stvaranje prilagođenog URL-a pomoći će da se vaš poslovni profil (web shop)l prikaže u rezultatima pretraživanja na pretraživačima poput Googlea i Binga, kao i na Tedenet.com. Imati prilagođeni URL također je najbolja praksa za brendiranje i promociju. URL koji uključuje ime profesionalan je i kupci vaših proizvoda se lako sjećaju. Jedinstveno korisničko ime koje ste unijeli tijekom izrade računa automatski će se koristiti za vaš prilagođeni URL. Na primjer, ako ste unijeli korisničko ime "mojaprodavnica", vaš će prilagođeni URL biti www.tedenet.com/mojaprodavnica.

Marketing društvenih medija

Da biste poboljšali svoj profil i povećali posjetu i prodaju, iskoristite ono Tedenet nudi i što možete sami učiniti. Preporučujemo vam da se oglašavate putem web stranica društvenih mreža, e-pošte, vibera i tako dalje. Web stranice društvenih medija, kao što su Facebook, Twitter, Instagram i Viber, omogućuju vam da upoznate svoje pratioce o vašoj ponudi, povećate promet na svom web shop-u i podstičete prodaju. Iskoristite naše module za dijeljenje na društvenim mrežama za jednostavno objavljivanje na vašim profilima na društvenim mrežama i viber kontaktima.

Povežite svoje račune na društvenim mrežama sa Tedenet-om

Imate naloge na društvenim mrežama? Jeste li aktivni na tome? Da! Usmjerite širu publiku na društvenim mrežama na vašu stranicu Tedenet-a. Postavite svoj prilagođeni URL od web shop-a (jedinstvena web adresa) na poslovni profil društvenih medija kao zvaničnu web stranicu. Svoje proizvode i usluge možete podijeliti putem Facebooka, Twittera ili Vibera, direktno sa stranice Tedenet-a sa detaljima vašeg proizvoda i usluge. Održavanje ažurnog profila vašeg web shop-a i promocija vaših proizvoda i usluga mogu vas bolje predstaviti potencijalnim kupcima.

Koristite ključne riječi i poboljšajte SEO

Slijedite naš savjet o tome kako koristiti ključne riječi za poboljšanje vaše vidljivosti u pretraživanju na Tedenet.com i putem pretraživača poput Googlea.
Povežite se sa svojom poslovnom zajednicom na Tedenet.com.
Povećajte svoju vidljivost i steknite nove pratioce učestvujući u zajednici Tedeneta. Na primjer, pratite druge prodavce sa kojma sarađujete.
Pozovite vaše kupce da vas prate na Tedenet.com.
Pozovite vaše partnere i prijatelje da vas prate na Tedenet.com putem opcije “pozovi prijatelja”

Tedenet reklamiranje

Iskoristite bonuse za reklamiranje – svaki prodavac prilikom registracije i kreiranje web shop-a ostvaruje bonus za reklamiranje koji mu može pomoći da poveća promet na web shop-u i ostvari što bolju prodaju.
Iskoristite dodatni bonus za reklamiranje – Prva plaćena reklama donosi dodatni bonus. Koliko uplatiš toliko dobijes.
Iskoristite mogućnosti plaćenog reklamiranja kako bi povećali promet na vašem web shopu i podstakli vaću prodaju vaših proizvoda i usluga.
Više detalja na strani oglasi

Budite dodatno istaknuti

Svakog dana, sedmice i mjeseca predstavljamo naše prodavce na početnoj strani Tedenet-a i prodavci koji dospiju na početnu stranu, dodatno promovišemo kroz mnoštvo marketinških kanala, biltena putem e-pošte, promocije na cijeloj web lokaciji (mi finansiramo), mrežno oglašavanje, društvene mreže.
Svi prodavci na Tedenet.com ispunjavaju uslove za ove mogućnosti, ali povećavate mogućnosti da vas predstavimp slijedeći gore navedene najbolje prakse. Na najosnovnijem nivou, ažuriranje vaših web shop-ova, dodavanje proizvoda i usluga, promocija putem društvenih mreža povezivanje sa partnerima i kupcima vas vodi na taj put. Broj posjeta i broj prodaja su jedne od ključnih elemenata.
Uz gore navedene mogućnosti, neprestano razvijamo nove programe i usluge za promociju većeg broja naših prodavaca na bolje načine.